Vil Lego ha Thelmas produktidé?

Thelma er, til tross for sin unge alder, allerede en kløpper i bruk av Lego. For kort tid siden viste jeg frem en av hennes kreasjoner, en paradevogn til Gay Parade skapt med Duplo Lego. Det var ikke bare jeg som var imponert. En av mine kommentatorer, Elisabeth med bloggen Innerst i veien, skrev som følger:

«Jeg tror absolutt Thelma er inne på noe, ring Lego»

Siden det tydelig ikke bare er meg som ser Thelmas geniale evner ser jeg ingen grunn til ikke å følge opp Elisabeth sitt ønske. Jeg sendte derfor Lego følgende melding:

Vil du ha mer av Superpapsen og Thelma? Følg oss på Facebook!

Fra: John Tender
Til: Lego Service
Emne: Forslag til ny Duplo-produktserie
Kjære herr/fru Lego,
Mitt navn er John Tender. Min datter Thelma fyller snart to år og hun gleder seg daglig stort over deres Duplo-leker. Såpass mye at hun har kommet opp med en idé til en ny produktserie dere umulig kan la være å sette ut i live. Det ble jo litt rabalder da dere lanserte serien Lego Friends. For meg er det uforståelig hvordan det kunne bli noe oppstyr over at dere ga produktutvalget deres en litt mykere fremtoning.
Jeg har mine anelser om at kritikken ikke egentlig kom av at produktet, ut fra et strengt tradisjonelt kjønnsperspektiv, kunne oppfattes som rettet utelukkende mot jenter. Jeg tror tvert imot reaksjonene oppstod da flere fedre så for seg at sønnene deres kunne begynne å glede seg over Lego i rosa og lilla farger og med en tilhørende hundesalong. For mange sneversynte menn kan dette virke skremmende, til tross for at vi har kommet til 2013. Jeg regner med at kritikken langt fra var like omfattende da dere lanserte deres serie Lego Star Wars.
Det viktige her er jo at dere i Lego kjemper en viktig kamp med å utgjevne forskjellene mellom kjønnene. Hvorfor skal ikke vi gutter kunne ha det gøy med leker i myke farger og hvor det medfølger en hel ridestall på kjøpet? Og hvorfor skal ikke jenter kunne leke med Lego formet som stormtroopers og med lyssabler? Her ser jo jeg at dere hos Lego har en grunnleggende, sunn og god interesse for likestillingen i samfunnet vårt og fronter denne kampen allerede mens barna er små.
Thelma sin fantastiske idé kan hjelpe dere med å ta denne kampen et skritt videre. Hun fikk nemlig et sett med deres Duplo-serie med prinsesse og vogn og et sett med Duplo Toddler. Slik seg hør og bør kombinerte hun elementer fra disse og skapte noe helt nytt. Nemlig en helt unik Duplo «Gay Pride Parade»-vogn! Dette er noe dere absolutt bør vurdere å lansere som en egen serie. Jeg har lagt ved bilder av Thelma sin utgave.
Thelma ser mye der andre kun ser satte figurer...
Thelma ser mye der andre kun ser satte figurer…

Som dere ser er den bygd på allerede eksisterende Duplo-produkter, som kun med ørsmå forandringer skaper noe nytt. Så dette er neppe snakk om store produksjonskostnadene for Lego.

Mest iøyenfallende er kanskje den homofile mannen på toppen, som nettopp har vunnet prisen Årets Homo og derfor får æren av å føre an i opptoget.Han har ikledd seg politiuniform og kjole i anledning feiringen.

Her er det kun fantasien som setter grenser og jeg og Thelma bidrar gjerne med flere innspill om dere ønsker det.

DSC_0113


Med tanke på samfunnets utvikling, så tror jeg tiden er inne for dette produktet, og at det vil være et godt markedspotensiale for Duplo-serien «Gay Pride Parade». Jeg har flere venner som ville kjøpt dette selv om de selv ikke har noen aktiv deltakelse i den ekte gay pride paraden, og jeg har også flere som lever med personer av samme kjønn og som nå har fått barn. De vil utvilsomt glede seg over dette produktet.

Det er faktisk mulig Lego kan gjøre en enorm samfunnsmessig forskjell her, og jeg tror dere vil kunne tjene stort på å fronte nettopp dette.

Selv kommer jeg fra San Fransisco, USA. Min far, Anders Tinde, flyttet dit da han var ung (han byttet senere navn til det mer klingende Tender), jeg har senere flyttet til hans opprinnelige hjemland, Norge. Jeg kan nær garantere dere at produktutviklingen og produksjonen av Duplo-serien «Gay Pride Parade» vil tjene seg inn ved salget i Castro-distriktet i San Fransisco alene.

Jeg og Thelma håper virkelig at dere i Lego ser samme potensialet her som oss, og vi ser frem til å høre fra dere hva dere synes og en antydning om når produksjonen starter opp. Her kan en skape et morsomt produkt som både små og store kan ha glede av, samtidig som en gjør en samfunnsmessig positiv jobb.

Om dere i Lego også synes det er en god idé, så sier vi ikke nei takk til å motta et eksemplar av produktet når det er ferdig produsert.

Dere kan jo også vurdere å bruke slagordet «Be the 1st kid on your block to give your grandma a shock!», men det spørs om bestemødre i dag engang vil la seg sjokkere av et slikt uskyldig produkt som dette.

Mvh,
John Tender

Det krevde litt purring, men jeg fikk til slutt svar fra Lego. De er utelukkende positive til Thelmas kreative evner, men ikke like åpne for nye ideer som jeg håpet på. Dette var svaret vi fikk:

Fra: Lego Service
Til: John Tender
Emne: LEGO Service:032881742A [NO-NO]‏
Dear,
Takk for at du kontaktet LEGO® Service, det er alltid hyggelig å høre fra en ekte LEGO fan.

Tusen takk for at du sendte oss bilde av Thelma sin flotte DUPLO kreasjon. Som du sikkert vet, er allsidighet grunnlaget for LEGO leker, og siden LEGO-entusiaster og deres familier er fulle av fantasi og kreativitet, får vi mange nye produktideer fra foreldre og barn. Vi setter pris på din generøse hensikt – det er et stort kompliment for oss når en forbruker frivillig tar av sin verdifulle tid til å dele sine tanker og ideer med oss. Selv om jeg tror din datters DUPLO Gay Pride Parade kreasjon ville blitt et strålende DUPLO ® sett, kan vi dessverre ikke bruke dette forslaget.

For å unngå forvirring om opprinnelsen av produktene under utviklingsprosessen har LEGO en policy som forbyr gjennomgang av tredjeparts ideer og forslag, eller i det hele tatt diskutere ideer for nye produkter som entusiaster ønsker å lage og selge under LEGO logo, gjennom en lisensavtale.

Selv om denne posisjonen kan være vanskelig å forstå, har det blitt nøye vurdert av LEGO Group. Policien er på plass da vi har investert betydelige ressurser i vår egen produktutvikling, hvor vi har profesjonelle designere samt annet kreativt personell. De profesjonelle jobber hardt for å uavhengig utvikle produkter til eksisterende produktlinjer og utvikle ideer til nye produkter innenfor våre forretningsområder.

En av mine personlige favoritter når det kommer til våre LEGO og DUPLO sett, er det faktum at brikker fra alle de forskjellige settene passer sammen (LEGO på LEGO, DUPLO på DUPLO). Så selv om vi ikke har et sett med en politimann i en kjole på dette tidspunktet, er det alltid mulighet for våre kreative LEGO fans å kombinerer disse settene, som Thelma gjorde, og lage sine egen parade, akkurat slik de ser den for seg.

Jeg håper Thelma vil forstette å lage sine enge kreasjoner, og kanskje vi en dag ser henne som LEGO designer?

Har du noen spørsmål angående dette, eller annet, er det bare ta kontakt. Du kan svare på denne emailen, eller ringe oss på 00800 5346 5555 (gratis fra landlinje), mandag til fredag fra 09:00 til 17:00. Igjen, takk for at du tok kontakt med oss.

Med vennlig hilsen,
LEGO Service

Selv om Lego stiller seg positive så innså jeg jo her at jeg og Thelma stod i fare for å stanse alle muligheter til å se en produktserie med homofile legoprodukter i butikkhyllene. Hvis det virkelig er slik at Lego ikke kan ta i bruk ideer fra tredjeparts ideer, på tross av at det fins både Lego Star Wars og Lego Ninjago, så vil de etter min henvendelse ikke kunne produsere noen Lego «Gay Pride Parade» nå som jeg og Thelma har spilt inn ideen.

Jeg tok også meldingen som en skjult invitasjon til at Thelma er sikret en jobb hos Lego. En slik sjanse kan jeg jo ikke la gå fra oss og sendte derfor følgende svar tilbake:

Fra: John Tender
Til: Lego Service
Emne: Re: LEGO Service:032881742A [NO-NO]
‏Hei,
Takk for hyggelig svar. Betyr dette at jeg og Thelma med vår henvendelse for alltid har ødelagt muligheten for at det vil bli skapt en egen Duplo-serie med «Gay Pride Parade»? Det var jo ikke meningen, og vi beklager veldig om vi med dette har ødelagt et konsept dere kanskje har jobbet med lenge.

Men om dere likevel setter det ut i live, så skal vi ikke under noen omstendighet nevne at vi har nevnt denne muligheten for dere.

Jeg er helt enig med deg i at Thelma har gode utsikter til å bli LEGO designer. Om dere ønsker så planlegger jeg og Thelma sin mamma en tur til Danmark denne sommeren. Håpet var at vi også kunne klare en kort helg i Berlin uten barn. Om det er interessant så kan vi da ta Thelma med til deres produktutviklingskontor og la henne jobbe hos dere i noen dager mot kost og losji.

Hun krever svært lite og er meget hyggelig å ha med å gjøre.

Ikke minst er hun ekstremt kreativ og vil utvilsomt være en enorm ressurs for dere selv om det kun gjelder noen få dager.
Mvh,
John Tender

Lego svarte på denne, men det ser ikke ut til at de vil rydde rom for Thelma i sine lokaler med det første. Svaret var egentlig svært skuffende i så måte. Men jeg fikk i det minste en forsikring om at jeg og Thelma ikke har ødelagt for noen av Legos fremtidige planer. Og også en indikasjon på at Lego har noen faste standarformuleringer i alle sine svar.

Til: John Tender
Fra: Lego Service
Emne:LEGO Service:032881742B [NO-NO]
Hej John & Thelma
Tack för att du kontaktat LEGO Direct, det är alltid roligt att höra ifrån ett sant LEGO fan!

Som redan sagt, så tycker vi att din ide låter riktigt intressant, men på grund av legala orsaker kan vi inte använda oss av den. De förslag som vi får för vi ej vidare till våra designers p.g.a. lagliga skäl, så du behöver inte vara orolig för ert förslag hindrar framtida set att produceras.

Det låter som din dotter är väldigt kreativ, och vem vet, hon kan kanske vara en framtida LEGO Designer!

Ta gärna kontakt med oss igen om du har ytterligare frågor eller funderingar.

Med vänlig hälsning,
LEGO Service

Det blir nok ingen jobb hos Legos designstudio denne sommeren på Thelma. Men det er fortsatt mulighet for at du vil kunne finne Duplo Lego Gay Pride Parade i en butikk nær deg snart. I så fall vet du hvertfall hvor ideen kommer fra.

5 kommentarer

  1. Lukter diskriminering lang vei dette her! Helt sikkert en eller annen forening som kan støtte dere i et søksmål! Ikke la «de store» stoppe denne ideen! 100% sikker på at markedet er modent for Duplo Lego Gay Pride Parade!

    1. Sette LHL på saken mener du? Da hadde nok Lego utvilsomt fått kjørt seg. Jeg tror også Gay Pride Parade produktet har et publikum og blir ikke overrasket om det kommer i butikkene snart nå som vi har plantet ideen. Spørs dog om vi får noe kred fra Lego…

  2. Hva stopper dem egentlig i fra å bare leie inn Thelma for denne serien lansert? De vet de er underlegene Thelmas kreativitet, nyskapenhet og kunstneriske sans, å det skremmer dem vøtt.

    1. Helt enig Irene! Kanskje hun kan lansere sin egen serie under eget merkenavn? Thelmago? Jeg hadde hvert fall kjøpt den.

      1. Fengene merkenavn. Venter i spenning.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.