Vi fikk jobb!

Thelma og jeg søkte her om dagen på jobben som positiv plateanmelder for Black Debbath sin nye barneplate «Nå får det faen meg være rock! Akademisk stoner-rock!» Sammen med selve anmeldelsen leverte vi følgende jobbsøknad:

Kjære Black Debbath og Hr. Lønning på lønnskontoret,

Vi vet vi er noe sent ute, men vi hører at deres musikkensemble søker en positiv plateanmelder. Jeg mener at jeg og min datter Thelma tilsammen utfyller hverandre perfekt for de kvalifikasjonene dere er på utkikk etter. Så om dere enda ikke har fått inn noen kvalifiserte søkere, ansatt noen for stillingen, eller kun er nysgjerrige på hva i alle dager dette er, så ber vi dere lese videre.

Vi forstod det som at en del av søknaden måtte være en ferdig anmeldelse av platen «Nå får det faen meg være rock! Akademisk stoner-rock». Den er skrevet og dere finner den her:

Anmeldelse av «Nå får det faen meg være rock! Akademisk stoner-rock».

Så kan dere velge om dere vil lese selve søknaden eller anmeldelsen først, men vi håper dere tar dere tid til begge.

For å gjøre det enkelt kan vi gå gjennom kvalifikasjonene punktvis:

Tilknytning til riksdekkende avis, tidsskrift, radio- eller fjernsynskanal, e.l.
Jeg og Thelma står bak pappabloggen Superpapsen.no og vi kan garantere at anmeldelsen vil bli publisert her, noe den allerede har blitt. Bloggen er en av topp 5 best leste pappablogger i Norge, selv kjenner jeg til hvertfall tre andre. Bloggen har også lenker til oversettelse både på spansk og engelsk via Google for internasjonale besøkende. I praksis kan den også oversettes til kinesisk, så potensialet for lesermasse er enormt. Vi har faktisk hatt lesere både fra Barbados, Singapor og Bosnia.

Til forskjell fra øvrige media så er dessuten lesertallene på bloggen vår økende, det bør vektlegges.

Lav eller manglende moral og personlig integritet
Dette er meg i et nøtteskall. Jeg gjør stort sett alt som mammaen til Thelma kommanderer meg til. Thelma er i en alder hvor bare det å forstå «jeg»-et er en utfordring, så hun er med. Denne «moralen» kjenner jeg ikke til, så det kan jeg ikke uttale meg om.

Må kunne gi minimum terningkast fire
Se over.

Du må klare å koble musikk til god humor (ref. Led Zeppelin vs. Monty Python, Benny Hill, Rødøye, `Allo `allo m.m.)
Jeg er oppvokst og fostret på Chuck Berry, Tom Lehrer, Toy Dolls og det svenske progbandet Knutna Nävars humoristiske tekster. Jeg syns dessuten «At angjöra en brygga» er tidenes mosomste film. Thelma ler hver gang hun hører ordet «promp», som jo er en form for musikk i seg selv. Vi regner med at det tilfredsstiller kravene deres.

Gode kunnskaper innen EDB (især tekstbehandling)
Her har vi en utfordring. Thelma er, på tross av geniale evner for et snart to år gammelt barn, enda ikke noen ekspert på data. Selv gikk jeg på Steinerskolen. Jeg kan danse navnet mitt og putte en brennende fakkel gjennom buksa, men det nærmeste vi kom noe nettverk der var det astralske. Det er ingen av oss som på papiret kan vise til ekstreme ferdigheter inne EDB. Men jeg har tidligere hatt kommentarer på trykk i Dagbladet, og jeg tok innføringskurs AS101, akademisk skriving, som ga 5 studiepoeng på Blindern. Her lærte jeg både hvordan en oppretter et tekstdokument og setter inn fotnoter. Holder det?

Både jeg og Thelma er selvfølgelig villige til å ta påbygningskurs om vi får stillingen.

Middels høy IQ (eller høyere eller lavere)

Her skal jeg være helt ærlig. Med henhold til min egen IQ skal jeg ikke skryte stort. I avgangsvitnesbyrdet mitt fra videregående står det under faget skjønnskrift at jeg «aldri kom helt i gang med oppgaven og ble derfor ikke helt ferdig», men det står også at jeg «lagde et par godt tovede tøfler med god skinnsåle» (som sagt gikk jeg på Steinerskolen). Jeg var vel en middels elev, og kanskje under par i matte.

Men her veier Thelma opp for mine svakheter. Allerede i en alder av ett år vurderte Mensa å endre sin aldersgrense for å få henne med som medlem, og hun har allerede utviklet en ny duploserie med navnet «The fun gay pride parade». Hennes intelligensnivå bør dermed være mer enn tilfredsstillende.

Vi håper dette tilfredsstiller det dere søker etter og at vi på tross av noe sen søknad blir innstilt for stillingen. Vi lover at vi ikke vil skuffe dere, og at deres plate, når den mottas som lønn for arbeidet vil bli viet en sentral plassering i jukeboxmaskinen vi har i stua. Denne er for tiden fylt med klassiske barnesanger. Med andre ord, jeg begynner å bli desperat.

bilde-2
Jukeboxen, en gang festens midtpunkt og pappas stolthet. I dag er den klemt inn i et hjørne og fylt opp med «Barnas beste godnattsanger» og «Fantorangens favoritter».

Buttonen dere lover vil også komme godt med, men jeg sjekket ut her Lønning på ønnskontoret på skattelistene. Jeg går ut fra at det er liten vits å kontakte han.

Vi ser frem til å høre fra dere og kommer gjerne innom for en nærmere prat om våre muligheter og kvalifikasjoner som positive plateanmeldere. Og ikke nøl med å ta kontakt om dere har spørsmål eller ønsker CV og referanser på meg eller Thelma.

Som sagt, her finner dere anmeldelsen i sin helhet.

Mvh,
Thelma og pappaen

Og vi fikk også svar! På tross av litt sen søknad besvarte en «Egil» (jeg er overlykkelig over at han ikke valgte navnet «Sjonkel Egil») følgende:

Fine greier!

Takk for flott søknad. Litt sent ankommet, men godkjent pga. innhold og stil.
Send adresse så skal dere få cd og button slik at anmeldelsen kan
baseres på det fulle verket.

Mvh
Egil
Black Debbath

Med andre ord har Thelma fått sin første jobb, med en form for lønn! Og det før hun engang har fylt to år! Vi har sendt inn vår adresse og vi gleder oss stort til å motta belønningen vår som vil bli et klenodie i jukeboxen. Black Debbath har også produsert spesiallagde kjøkkenkluter som en del av promopakken sin. Jeg ser at disse med litt sytråd, nål, noen tøyremser og kanskje litt borrelås vil bli ypperlige babysmekker for de mest musikkbevisste og trendy babyene på gata. Jeg har spurt om de kunne sende med et par eksemplarer av klutene, så kan jeg ta meg av syingen. Akkurat det har jeg ikke fått svar på, men forhåpentligvis vil vi ha et gavedryss utenom det normale her på Superpapsen snart.

423kjlhnøo
Dette kan med litt enkelt håndarbeid omgjøres til en fantastisk babysmekke! (Bilde stjålet fra Black Debbath sin Facebookside).

8 kommentarer

 1. Ingvild

  Grattis! Dog, jeg er passe fornaermet for at du ikke nevnte oss faste lesere fra Argentina! Hallo? Hva er Singapor mot Argentina?

  1. Jeg skulle gjerne sagt ingen nevnt ingen glemt, men det går jo ikke her. Men jeg har selvfølgelig for lenge siden printet ut og rammet inn statistikken fra Argentina. Så dere er lagt merke til.

   1. Ingvild

    picture. or it didn’t happen, som vi sier her i landet

   2. Det kan umulig stemme, da en gjennomsnittlig argentiner snakker dårligere engelsk enn Thelma. Men det kan godt hende de sier «Pictura, o no se pasea». Og selvfølgelig blir det bilde! Jeg må bare vente til mørketiden her gir seg, så det blir mulig å ta bilder igjen.

 2. Bra jobba, Thelma! (og pappa)!

  1. Her må nesten æren gå til Thelma. Uten hennes IQ nivå er jeg usikker på om vi ville sluppet gjennom nåløyet.

 3. Skræbbis! Ikke verst 🙂 God musikksmak til så liten å være, det skal hun ha 😉

  1. Hun sliter fortsatt litt med uttalen på noen av refrengene, men det kommer seg nok når CD-en kommer i havn.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.