Stem på årets Pappablogg!

Jeg har til min forferdelse oppdaget at det endelig er satt i gang en kåring av Årets Pappablogger (se helt nederst). Dette er jo noe jeg har ventet med stor glede på. Men denne oppdagelsen medførte samtidig at jeg nå, etter en liten pause, igjen måtte kaste meg over tastaturet. Jeg er jo ikke nominert! Jeg som har iherdig kjempet for stellebord på alle offentlige herretoalett, utsatt Thelma for hasardiøse eksperiment i alle pappabloggeres navn og rett og slett gitt pappabloggere et ansikt utad og løftet oss frem fra mørket og opp i lyset! Flere ganger!

Har verden helt glemt Superpapsen og Thelma som ga pappabloggerne et ansikt utad?
Har verden helt glemt Superpapsen og Thelma som ga pappabloggerne et ansikt utad?

Hvem er så nominer? La oss ta et nærmere blikk på hva som anses som god pappablogging i våre dager:

Ektepar.com
Norsk ordbok: ektepar       n: to personer som er gift med hverandre

Dette er direkte sakset fra norsk ordbok. Bloggen er altså hverken en «mammablogg» eller en «pappablogg». Tvert imor er det en klassisk «foreldreblogg» med to protagonister og en antoganist. Holder langt fra for å karakteriseres som en pappablogg.

Havardtvedten.com
I bloggens undertittel står det «Sjonglerer baller og familieliv» dette er jo en mild overdrivelse. Bloggens eier har utvilsomt familie, men det å være håndballspiller kvalifiserer IKKE til å sjonglere. Det er en fornærmelse mot alle oss gjøglere. Forøvrig burde heller bloggen vært nominert til «Årets mammablogg», for jeg nekter å tro at det er pappaen her som har intenst lyst til å legge ut bilder av kakebaking og podens nyeste klær. Her er det tydelig at mamma bestemmer både bilder, innhold og form. Hvis ikke bør pappaen snarest sjekke sin egen legning.

Er dette et forbilde for andre fedre?
Er dette et forbilde for andre fedre?

Alenepappa.blogg.no
Alenepappa, det er sånn som pappaen til Albert Åberg, som en godt kan forstå at blir litt lett irritert når han ikke finner pipa si. Alenepappaer har lov til det av og til. Å ha delt omsorg for et barn er ikke å være alenepappa. Men det er jo ikke selve navnet på bloggen jeg skal slakte her. Her gangen holder det med et lite sitat:

«Tro meg jeg har smakt mange Hihi.
Kjenner jeg får vann i munnen bare av tanken.
Satt vel egentlig og fantasert om den her om dagen da jeg var her i jula. Har vel egentlig gjordt det siden også Hihi»

At innlegget er langt over grensen til det infantile er nå så. At Thelma kunne skrevet han ned i støvlene er en selvfølge. Og det å ha stor bokstav midt i en setning er noe de fleste la av seg etter tredjeklasse, men det i det hele tatt å skrive «Hihi» i en alder av 23. Det var da jeg måtte hoppe til neste blogg.

Det skal ikke forundre meg om et slikt bilde ligger inne på "pappabloggen" nevnt ovenfor.
Det skal ikke forundre meg om et slikt bilde ligger inne på «pappabloggen» nevnt ovenfor.

Pappasblogg.no
Hallgeir har vært med i gamet lenge og var vel den første som forsøkte å bringe pappabloggerne frem i lyset. Det gikk ikke helt, og han hadde en lengre pause i bloggtilværelsen. Men i jakten på kåringen om å bli Årets Pappablogg er han tydeligvis tilbake for fullt. Bloggen hans ser uansett ut som en politisk korrekt skoleavis.

Pappahjertet.no
Denne mannen har til tider humoren på plass det er jo noe. Men for noen lange og bildeløse blogginnlegg. Det blir jo som å lese referatet fra Førde Pensjonistparti sitt årsmøte. Sikkert noen som tenner på det også, men kanskje ikke akkurat de du ønsker skal være faste lesere av pappabloggen din.

Årsaken til at jeg ikke er nominert kan jo ligge i dette innlegget og det faktum at jeg ikke har lagt ut noe siden august. Thelma sin mamma kommenterte noe om at en blogg muligens må være aktiv for å bli nominert. Men alle som blogger kjenner jo til den uskrevne regelen om at en blogg som ligger ute alltid er aktiv på tross av en liten dvale, så det argumentet holder ikke.

"Hva?! Skal de kåre årets pappablogger også er ikke pappa nominert?" Thelma er minst like sjokkert som meg.
«Hva?! Skal de kåre årets pappablogger også er ikke pappa nominert?» Thelma er minst like sjokkert som meg.

Så hvem mener jeg burde bli nominert og vinne prisen Årets Pappablogg. Vel ikke for å insinuere noe, men har noen av bloggene ovenfor fått infosjefen på IKEA til å sette en utslitt ekstrahjelp til å gjøre endringer på skiltet på herretoalettet? Har de hatt fengende leserinnlegg på trykk i Dagbladet til forsvar for pappabloggere? Eller har de mottatt personlige brev fra Inga Marte Thorkildsen? Jeg har ærlig talt ikke lest alt i bloggene deres, men det tviler jeg på.

Jeg mener derimot at Superpapsen snarest burde bli nominert. Om jeg vinner så lover jeg også å krype ut av dvalen og gi dere et par saftige blogginlegg fremover om meg og mitt, og kanskje litt om Thelmas geniale evner. Det eneste du trenger gjøre er følgende:

 1. Skriv til post@foreldremanualen.no med krav om at Superpapsen snarest tas med på nominasjonslisten.
 2. Stem som pokker frem til 29. januar, og spre ordet til venner og bekjente og sørg for at jeg vinner.

Enklere blir det ikke. Til gjengjeld lover jeg ikke bare saftige innlegg, men også et bilde av meg i den fantastiske badekåpen jeg mottar når jeg vinner.

Jeg har en anelse om at hele konkurransen er et komplott for å få meg ut på bloggerkjøret igjen. Gratulerer, det har dere klart, nå gjenstår det å se om dere klarer opprettholde dette. I mellomtiden kan dere stemme på den eneste reelle konkurransen om Årets Pappablogger her:

[polldaddy poll=6848599]

41 kommentarer

 1. Ja! Ut av dvalen! Gi oss tilbake troen på pappaer som blogger igjen!

  1. Jeg forstår jo at jeg har et samfunnsansvar her for å unngå at pappabloggernes navn og gode rykte ikke forsmusses og dras ned i søla sammen med 14-årige glamourbloggere.

 2. He he. Du har nok desverre rett i at det at du har sluttet å blogge har vært en direkte årsak i denne sammenhengen… Jeg har forøvrig også forsøkt å komme i kontakt med deg uten hell. Takk til dere som vil ha superpapsen blant de nominerte, men nomineringsperioden sluttet for lenge siden. 🙂
  (Håper dette betyr at du starter bloggen igjen, du er savnet!) 🙂

  1. Her har vi et felles samfunnsansvar Anette. Å heve pappabloggerne til nye høyder. Det er aldri for sent å snu og innse sine feil! Det blir jo også ekstremt spennende å følge deres nettsider og se Superpapsen ta igjen de andre nominerte på oppløpet. Jeg tipper vi sammen klarer forsiden av VG med en slik story!

  2. Tante Tara

   Herregud da, trenger jo ikke være så firkanta. Er jo ikke akkurat stortingsvalg detta her. Få han med Foreldremanualen sier nå bare jeg!

   1. Nei (Herregud), alle vet vel at dette er mye viktigere enn et Stortingsvalg. 🙂

   2. Stortingsvalget kommer jo ikke i nærheten, Thelma er langt mer genial enn enhver stortingspolitiker. Men plass til Superpapsen hos Foreldremanualen er jo uansett ikke allverdens å be om. Ved nærmere ettertanke så tror jeg faktisk vi kan klare oppslag i NRK Dagsnytt når jeg vinner…..

 3. Ha Ha Ha! Priceless! Superpapsen for president!

  1. Vi starter med Årets Pappablogger også tar vi presidentposten neste år!

 4. Nina N.

  Heia Superpapsen. hvis han ikke får være med gidder jeg aldri lese foreldremanualen igjen!

  1. Tante Tara

   Ikke jeg heller. Støtter deg der asså!

  1. Hva med den? Skal den nomineres? For 7 innlegg for over tre år siden? Det støtter jeg ikke. Her er det kun Thelma og Superpapsen som gjelder.

 5. Synes absolutt du må være med i kåringen årets pappablogg!

  1. Jeg også! Så spre ordet!

 6. Pliiiis begynn å blogge igjen uansett 😀 Hilsen stor fan

 7. Jeg elsker deg.

  1. Jeg også, men nå må vi først sørge for å få meg og Thelma nominert, så kan vi tenke på kjærligheten etterpå.

 8. Tusen takk for å gjøre meg oppmerksom på denne kåringen. Som du sier selv så var jeg en av de veldig tidlige early-adopters, men «Bloggen hans ser uansett ut som en politisk korrekt skoleavis.» Nei takk! 🙂

  Jeg er både langt i fra Politisk korrekt og jeg startet opp å blogge igjen i oktober/november.

  Jeg har lenge likt bloggen din og liker det du skriver, så fint om du også skal begynne igjen.

  1. Her er det ingen nåde og ingen knep for skitne så lenge gjeg når målet mitt 😛

  2. Very valid, pithy, succinct, and on point. WD.

 9. du gjorde meg oppmerksom på kåringen siden jeg får dine nye innlegg på mail 🙂

  1. Da har jeg i det minste en fast følger 😛

   1. hehe.. det har du hatt lenge i meg i allefall. 🙂

    Liker godt mange av tingene du har gjordt

 10. Du ble jo faktisk nominert, men sånn er det når du bare stikker av på den måten! Håper du har lært til neste år. Men tommel opp for initiativ!

  1. Her var det manglende varslingssystemer på alle kanter. Jeg har ikke før nå fått med meg at det skal kåres noen pappablogger. I så fall hadde jeg selvfølgelig funnet frem pennen og tatt mitt samfunnsansvar seriøst for lenge siden!

   1. Synes du skulle tatt oss seriøst da vi ba på våre knær om at du ikke skulle forlate oss 🙁

    Betyr dette at du kommer tilbake nå? 😀

   2. Om jeg vinner så lover jeg å komme tilbake, enda bedre enn noen gang tidligere. Enda flere tester, enda hardere kamp for stellebord på herretoalett og enda flere uhyrlige påfunn. Det er jo på høy tid å få Thelma ut i jobb så hun kan bidra i hjemmet. Det kan jo bli interessant å se hvordan utfolder seg…

 11. Til Superpapsen. Du skriver godt, det er det ingen tvil om. Dette innlegget skulle sikkert være sarkastisk og festlig, men dessverre virker du i overkant arrogant i din fremstillingen av de andre nominerte. Det synes jeg du bør holde deg for god til!

  1. Er dette alenepappabloggeren som har fått retteprogram? Selvfølgelig er jeg arrogant når det er snakk om alle pappabloggeres gode rykte (altså mitt) som står på spill.

   1. Alle pappabloggere har faktisk rett (om ikke plikt) til å være arrogante, sarkastiske og festlige. Det er ikke Superpapsen sin feil om sannheten (eller sarkasmen) biter i sjelen..

    Norge trenger en motvekt, men enkelte klarer ikke holde «koken» når permisjonen tar slutt..

 12. 1. Du skrev navnet på bloggen min feil
  2. Linken er ikke klikkbar

  Helt greit med amerikansk valgretorikk, interessant strategi. Jeg synes det er meget flatterende at du etterspør flere bilder av meg og tar dette som et kompliment. Kunne du ikke bare sagt det med en gang da? 😛

  Hvis du ikke finner bildene i innleggene mine, så er det bare fordi du ikke leser teksten skikkelig. Bildene finner du i hodet ditt. BAM! Ta den du, Paulo Coelho! 😉

  Var det du som var nominert og ikke jeg, så skal du ikke se bort ifra at jeg hadde stemt på deg, mister.

  Foreslår at vi gjør neste års kniving om stemmer til et skikkelig skittkastings-palooza der alle gamle ekskjærester, sene kvelder på byen etc bringes på banen 😉

  *Når alt dette er sagt så innser jeg at jeg ligger noen steg bak Superpapsen. Jeg føler jeg kaver som et lite barn i vannkanten med altfor store armringer sammenlignet med han. Mens jeg såvidt holder hodet over vann, så er han som en glinsende sel i pappabloggeruniverset. Jeg stiller meg derfor helhjertet bak hans kamp for å komme med i nominasjonen. Om nødvendig kan gjerne mitt navn trekkes om det er plassen det kommer an på.

  Så en god helg ønskes videre. Og du, gjør det rette, lytt til hjertet ditt.

  Få Superpapsen inn på nominasjonslista nå og stem på Superpapsen :P*

  Dette innlegget er muligens endret noe på av meg i ettertid – Superpapsen

  1. Pappahjerte er nesten like kul som superpapsen 🙂 hurra for myke men tøffe pappaer!

   1. pappahjerte

    Takk for det, Laila! 🙂 *High five!*

    Hører du, Superpapsen? De sier jeg er kul! Jeg elsker leserne dine! Snakk om vakre mennesker! Når hørte du det sist om Førde Pensjonistparti?

    *Men som sagt i forrige kommentar. Jeg bøyer meg i støvet for Superpapsen og vil være med å oppfordre Foreldremanualen å ta han med på lista! La tvilen komme den tiltalte til gode, min gode mann. Gjør det riktige, tenk på fremtiden, elsk deg selv som din neste. Stem på Superpapsen.*

    Dette innlegget er muligens endret noe på av meg i ettertid – Superpapsen

   2. Respect Pappahjerte.

    Her viser du hva vi pappabloggere er skapt av. Din støtteærklering varmer både mitt og Thelma sitt hjerte. Når vi vinner skal jeg lære deg hvordan en best mulig kan svømme som den vakreste sel i pappablogguniverset!

   3. pappahjerte

    Oookei… Dude, å manipulere kommentarer blir litt over grensa for min del altså. Tror jeg heller får klare meg på egen hånd. Fint hvis du i hvert fall markerer kommentarer som du har endret, slik at folk vet at det er tull skrevet av deg.

    #not cool

   4. Her tas alle skitne triks i bruk! Sorry, men tiden renner ut for å komme meg inn på nominasjonslista.

    Men siden du virker som en kul fyr så for ordens skyld: Alt skrytet av Superpapsen er selvfølgelig skrevet av meg og ikke Pappahjerte.

   5. pappahjerte

    Just when I think you couldn’t possibly be any dumber, you go and do something like this…and totally redeem yourself!
    😉 😀

   6. Wow! Engelsk og greier! Jeg er nesten imponert, men tipper du har funnet frem til nettsiden citacions.com :p jeg ser at skittkastingpaloozaen kunne blitt legendarisk og en gang for alle vist forskjellen mellom mamma- og pappabloggere. Den ville utvilsomt ha blirr beskrevet i forskningsartikler innen idevitenskap flere tiår frem i tid. Men årets kamp er enda ikke over. I min kalender teller jeg fortsatt 27. januar.

 13. […] får det faen meg være rock! Akademisk stoner-rock”. Dette var før hele historien med årets pappabloggerkåringen, og før Superpapsen våknet  fra dvalen. Men som alle vet er det aldri for sent å sende inn en […]

 14. Hei Jeg søker en alene pappa som vil være min Kjæreste!Og Samboer som vil ha Barn med meg.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.