Vi slår et slag for blogging og Thelmas genialitet!

For litt over en uke siden mottok jeg en del meldinger. Jeg var nemlig nevnt i en kronikk publisert i Dagbladet. Denne kronikken handlet om mammabloggere som fremstiller sine liv som å leve på en rosa lykkesky. Av en eller annen grunn var jeg blandet inn i kronikken. Jeg er usikker på om kronikkforfatterne mente å kritisere meg, fremhevet meg som et eksempel til etterfølgelse eller bare nevnte meg i forbifarten som et kuriøst element i bloggosfæren. Akkurat det var ikke helt enkelt å forstå utfra kronikken. Det var derimot to ting jeg reagerte på her. For det første så ble alle andre bloggere som var nevnt i artikkelen lenket til bortsett fra meg. Dette medførte jo at jeg gikk glipp av en rekke potensielle lesere. Det er jo noe en blogger aldri setter pris på. Dessuten skrev kronikørene følgende:

Med litt ironisk distanse skriver for eksempel Superpapsen om hvordan datteren vokser opp og stadig lærer nye ting i den faste spalten Hun er et geni.

I dette fremstilles det som at Thelma skulle være et helt normalt barn med middelmådige evner, som bare fremheves, med ironi, av meg som geniale. Det stemmer jo ikke. Alt dette måtte rettes opp i. I tillegg så så jeg jo unektelig store muligheter til å skaffe meg noen nye lesere. Derfor sendte jeg inn et innlegg til Dagbladet som de i går endelig fant på sin plass å bringe videre til sine lesere med et finfint oppslag i avisen hvor jeg fremstilles som en ekte handyman.

Et bilde sier mer enn tusen ord, og jeg klager ikke over å bli fremstilt i Dagbladet som en ekte handyman.

Selve innlegget måtte ha litt mer innhold enn kun at Thelma er genial, så jeg måtte legge til litt ekstra. Det er her jeg er litt usikker på om jeg forstod kronikkforfatterene rett, men for meg er jo det egentlig uviktig. Hovedpoenget kommer uansett frem i siste avsnitt om du ikke orker lese hele.

Du kan lese hele kommentaren her.

Artikkelen ble også lagt ut på nett og jeg gledet meg stort til å se hvordan Dagbladets kommenterende lesere ville reagere på saken. Dessverre hadde Dagladet hverken tatt med lenker eller åpnet for kommentarer da de først publiserte den. Da var jo litt av poenget borte. En liten epost løste heldigvis den saken.

Det er ikke tvil om hvem som er de vakreste personene på forsiden av dagens Dagbladet på nett.

Fungerte det? Noe motsvar til debatten har jeg ikke registrert, men det er jo mindre interessant. De viktigste er at i alt fikk jeg 11.000 klikk på superpapsen.no og 11 nye likere av facebooksiden min. Det er godt over ny rekord og hakket mer enn hva mammaforumene klarte å levere da jeg testet disse. Jeg mottok dessuten hvertfall to eposter som understreket at de støttet min mening om Thelmas genialitet. Det er noen som ser det samme som meg der ute altså. Og Dagbladets kommentatorer svikter dessuten aldri. De er en kilde til god underholdning, eller i det minste et innblikk i menneskehetens avgrunn. Men jeg forstår fortsatt ikke hva for eksempel denne kommentaren har å gjøre med innholdet i mitt innlegg. Jeg kan i det minste berolige dere alle med at det ikke er mammaen til Thelma som har skrevet dette.

Noen har tydeligvis blitt bedratt, men hvorfor velger de å ta ut agresjonen under mitt debattinnlegg om pappaperm?

Nå har i det minste jeg og Thelma gjort vårt for å heve samfunnsdebatten til et høyere nivå. Men nå lurer du kanskje; skrev vi dette sterke innlegget kun for å få noen usle klikk til siden vår og understreke Thelmas genialitet? Ikke bare. Kanskje har vi også fått en far eller to til å glede seg til pappapermen. Det hadde vært et pluss i boka.

6 kommentarer

 1. Tonje***

  Kjære superpapsen! I dag fikk jeg foreldre og barn bladet i postkassen… og etter at jeg leste igjennom det tror jeg gjammen jeg så deg i en artikkel om trillepappaene? Dette må du jo skrive om i bloggen din, hvis det er tilfelle altså 🙂 Happy blogging

  1. Nina N.

   Jeg så deg også i nyeste Foreldre og barn i dag! Knallmorsomt spør du meg 😀

 2. Tante Monica

  Herrlighet for noen kommentarer du fiikk på det avisoppslaget! Håper du du bare driter i å ta de seriøst. Jeg tror nok de fleste av oss skjønner både poenget ditt med bloggen, og ikke synes det er «sykt» eller hva det nå var personen sa om at du har RFSU etc på samme side som Thelma. I mean hello?? Some people assa.
  Stå på superpapsen! Jeg kan i hvert fall melde at min bror som skal bli pappa for første gang leser bloggen din og koser seg med den, og kanskje gleder seg pittelitt mer enn hva han allerede gjør til å bli pappa.

  Og Thelma er selvfølgelig ett unikum.

  1. Hehe kommentarene hos Dagbladet tas som underholdning og ikke mer. Hils bror og si at det kan være litt stress innimellom, men for det meste hysterisk gøy.

 3. […] uke hadde jeg en hardtslående kommentar på trykk i Dagbladet til forsvar for Thelmas geniale evner. I kommentaren slo jeg hardt til og påstod at Thelma skulle bli det yngste medlemmet av Mensa […]

 4. […] å sette en utslitt ekstrahjelp til å gjøre endringer på skiltet på herretoalettet? Har de hatt fengende leserinnlegg på trykk i Dagbladet til forsvar for pappabloggere? Eller har de mottatt personlige brev fra Inga Marte Thorkildsen? Jeg har ærlig talt ikke lest alt […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.