Inga Marte digger Superpapsen!

Barne- likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen har fattet et ekstremt viktig politisk vedtak. Hunvedgår at hun digger Superpapsen, og trolig er ikke pappapanelet med meg som sentral bidragsyter langt unna.

Jeg har siden starten av denne bloggen og forøvrig også pappapermen, kjempet iherdig for oppstarten av et eget pappapanel. Et slikt panel vil være en viktig ressurs for å se hvordan en kan løfte frem papparollen i samfunnet vårt. En sikker sak er at jeg bør sitte i dette panelet. Jeg hadde lenge god kontakt med Audun Lysbakken som da var Barne-, likestillings- og inkluderingsminister. Jeg følte at han som mann og småbarnsfar, og ikke minst ihuga tillhenger av trillegrupper for pappaer, var på god glid for å satse på nettopp dette. Men dette samarbeidet fikk en bråstopp da Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet (BLD) klarte å rote med bevilgningene sine til en viss kamporganisasjon, og Lysbakken bestemte seg for å gå av. Som de fleste har fått med seg tok Lysbakkens partikolega Inga Marte Thorkildsen over roret etter kort tid. Hun var ikke like velvillig til planene mine. Muligens hadde hun en del å sette seg inn i. Men jeg valgte likevel å bruke vanlig mannlig list ovenfor kvinner, og sendte henne et knippe tørkede blå blomster, noe hun på Twitter hadde påstått hun var glad i.

Thorkildsen ble muligens mer skremt enn sjarmert da hun mottok dette.

Det er en stund siden jeg sendte dette nå, og jeg fryktet egentlig at PST ville kontakte meg. Jeg er usikker på om blomstene egentlig var giftige, men jeg regner med at selv en politiker ikke smaker på alt. Uansett kan jo det hele unektelig virke litt psycho. Jeg hadde derfor forkastet hele tanken på pappapanelet inntil det igjen er en mann ved roret hos BLD. Men her forleden ramlet dette brevet ned i postkassen min:

Klikk på bildet for større lesbar versjon.

Tørkeprosessen var ikke helt etter boka, så blomstene kan umulig ha sett særlig særlig blå ut om Thorkildsen først mottok de nå. Naboene mine må forresten tro jeg er gal, for jeg møtte de i trappa mens jeg ropte til mammaen til Thelma «Jeg har fått brev fra Inga Marte Thorkildsen. Hun fikk blomstene mine!» Uansett er jeg strålende fornøyd med at Inga Marte nå for alvor har satt seg inn i Superpapsen og tanken rundt Pappapanelet. Noen vil kanskje påstå at brevet ikke direkte nevner at hun vil opprette noe eget pappapanel eller at hun faktisk digger Superpapsen. Poenget her er forstå at Inga Marte er politiker, da må en lese mellom linjene. Tro meg som har lang statlig erfaring. Jeg har derfor tatt meg den frihet å oversette og sette ord på det Inga Marte i realiteten skriver:

Hei Superpapsen!

Takk for kort og det som engang muligens var blå blomster. Du bør jobbe med håndskriften din. Om det er greit så kaster jeg kortet og blomstene, men jeg har sett nøye på det du skriver.

Jeg ser at du anbefaler et pappapanel med deg selv som deltaker. Det høres ut som en utrolig god idé, og jeg er takknemlig for dette forslaget. Jeg vil gjøre alt jeg kan for å finne midler til dette da dette vil være viktig i regjeringens videre arbeid med fedrerollen og likestilt foreldreskap. Men det kan ta litt tid å få resten av regjeringen med på dette. Du vet, Marit Arnstad tenker mye på vei og lite på reelle problemer som likestilte fedre. Og kostbare veier får som oftest prioritet over det siste, den som skriker høyest etc. For ikke å snakke om Espen Barth Eide. Det var jo ikke få millioner hans departmenet klarte å syte til seg bare å vurdere hvorvidt en skulle vurdere å hente inn anbud på nye jagerfly. Da blir det ikke mye rom for ordentlig viktige tiltak. Jeg har, som du som småbarnsfar kanskje kan kjenne deg igjen i, noen utfordringer.

Jeg har lest bloggen din: superpapsen.no. Jeg digger den og kan garantere at departementets videre satsning på likestilling for menn etter at jeg tok over som statsråd i Barne-, likestillings og inkluderingsdepartementet har fått en skikkelig boost nå som jeg har lest alle dine velformulerte innlegg. Jeg kan forsikre deg om at departementet og jeg etter dette vil jobbe for fedre i arbeidet med kjønnslikestilling. Vi har en utfordring i dette arbeidet både innad i regjeringen og med opposisjonen, men det trenger du ikke si videre. For å overbevise disse, og andre, om hvor viktig arbeidet med likestilte fedre er, så vil vi arrangere to store konferranser om menn og likestilling. Du vil selvfølgelig bli invitert om du ønsker det. Veldig hyggelig om du også, som en erfaren pappa i perm, vil holde et innlegg. Bloggen din er jo utrolig, og jeg tror mange vil ha nytte av de erfaringer du har gjort deg. Vi jobber også med å få på plass pappagrupper rundt om i landet. Jeg har fått med meg dine forslag til mulige pappaaktiviteter. Disse pappagruppene blir kanskje litt treige i sammenligning med dine forslag. Gruppene vil ha fokus på myke verdier, følelser og spørsmål som «Hvordan føler du det egentlig å bli far?». De er jo på kveldstid uten barn, men likevel er det ikke lagt opp til fotball og øl eller diskusjon om daglige utfordringer som hvordan gå på do med en åtte måneder gammel baby i hus. Men han Lysbakken startet det en gang opp og brukte en del midler på dette, han var jo som kjent litt løssluppen med pengepungen. Da er jeg forpliktet til å fortsette dette. Men om du har forslag til alternativer her så si gjerne ifra.

Jeg gleder meg til vi kan få på plass pappapanelet med deg som sentral bidragsyter. Jeg håper dessuten du fortsetter det sykt bra bloggarbeidet ditt. Noen fedre, mødre og politikere har glede og nytte av det, men jeg for min del ler så jeg griner.

Du er min helt!
Inga Marte Thorkildsen

Ja Inga Marte, nå har du jo adressen min, så bare si ifra når du har overbevist resten av regjeringen om vår glimrende idé.

1 kommentar

  1. […] hatt fengende leserinnlegg på trykk i Dagbladet til forsvar for pappabloggere? Eller har de mottatt personlige brev fra Inga Marte Thorkildsen? Jeg har ærlig talt ikke lest alt i bloggene deres, men det tviler jeg […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.