Superpapsen presenterer: Pappapermmote

Hva er det siste innen haute couture blant pappaer i perm? Superpapsen presenterer sommerens heteste pappapermmote. Kjenner du igjen din stil????

Ferskingepappaen
Dette er pappaen som nettopp har gått ut i permisjon. Han gjenkjennes best på det smått paniske blikket og ikke minst klesstilen. Enhver pappa med litt permisjon på baken vet at skjorter, dressbukser og finsko ikke er tingen når en skal tilbringe dagen med en baby. Ferskingepappaen kler seg derimot fortsatt som om han skal på jobb. Av detaljer kan en nevne halferdig morgenstell og at ungen sjelden har på seg mer enn en sokk eller eventuelt en body, vel og merke uten bleie under. Det er disse pappaene som i løpet av dagen forstår at selv om de har pakket både bøker, smøretips for birkebeinerrennet, iPad og våtservietter, så skulle de også tatt med seg ekstra bleier, ekstra smokk og et klesskift. Mor har selvfølgelig allerede gjort dette klart, men det finner ikke pappaen ut før uker ut i permisjonen når han graver seg dypere ned i stelleveska.

Trøtte paniske øyne, halferdig barbering, hårvoks på en side og finskjorta på. Du har garantert en ferskingpappa foran deg. Han vil neppe ta inn tips om du forsøker å gi han noen, men tilby gjerne en hjelpende hånd og en bleie eller to.

Observeres ofte:
Gatelangs, frenetisk trillende eller sittende halvsovende over en kaffe på café når ungen endelig sovner. Planlegger å stille på Birkebeineren, men havner i så fall i taperbussen.

Typiske sitater:
– Når kommer du hjem?
– Vil du ikke ha banan, hva med grøt? Kan du ikke bare si hvorfor du gråter. Er det noen andre som kjenner den merkelige lukten?
– Skal ikke buksa på før bodyen?

Oppusningspappaen:
Dette er pappaen som bruker pappapermen på å få pusset opp hjemme. Han er kledd i en slitt t-skjorte og joggesbukse. Han har selvfølgelig både vernebriller og øreklokker på for å ivareta sin egen sikkerhet. Barnets sin sikkerhet har han derimot glemt, men har passet på at bleia sitter godt og at smokken aldri er langt unna. Å skulle stelle med barnet vil ta unødig mye tid. Heldigvis er borring og øreklokker effektive midler for å drukne barnegråt.

Barn av en oppusningspappa får sjeldent kle seg i mer enn bleie og med smokk. White spirit fungerer nemlig godt på barnehud, men dårlig på klær.

Observeres ofte:
Hjemme, eller alternativt Maxbo og Ikea. Er også av og til innom treningssenteret og solarium når mammaen er hjemme. Kan garantert observeres på Gatebil på Rudskogen.

Typiske sitater:
– Nei, ikke spis på pappas superlim har jeg sagt!
– Siste tur til Ikea nå, så skal vi leke. Pappa lover.
– Jeg fikk jo gjort mye nyttig i permisjonen. Hva barnet heter? Eh… var det Karen? Karin? Karianne? Ida sier du… Ja det kan stemme.

Hipsterpappaen:
Dette er en voksende gruppe. Unge fedre som ikke ønsker å gi slipp på det kule og trendye livet, men velger heller å påføre sine ønsker på barnet. Dette medfører selvfølgelig uopprettelige traumer. Kledd i dyp utringet skjorte og en trangest mulig olabukse, helst funnet i bestemor sitt klesskap. Barnet er kledd i en vintage t-skjorte med et «independent» trykk, og en selvsydd olaskjorts. Skoene skal helst være selvimportert fra et eksotisk land. Pappas hatt må selvfølgelig være på plass.

Dyp utringning, trange olabukser og hatt er standard påkledning for hipsterpappaen. Barnet er kledd i vintage skjorte, selvsydd skjorts og får kun høre på musikk anbefalt på pitchforkmedia.com.

Observeres ofte:
Kommer garantert til å dukke opp på Øyafestivalen. På dagen med barn. Og på kvelden med barn om han ikke får barnevakt. Kan ellers observeres i Sofienbergparken på Grünerløkka eller trillende mellom cafeer og bruktbutikker.

Typiske sitater:
– Jeg fant bodyen på Fretex. Garantert vintage med 20 år gamle grøtrester.
– Ungen min danser kun til Angel Haze «New York» for tiden. Hun er ram smart på musikk ass.
– Hipsterunge? På ingen måte, mer neo-hipster med indiefremtoning og ampstartrekk vil jeg si. Men jeg misliker å putte folk i bås. Det er så typisk Mark Griefisk. Ah, sjekk han dølle blitzeren der a. Er det mulig å være mer mainstream.

Veteranpappaen:
Veteranpappaen er lett gjenkjennelig. Han er kledd i ull, helst islender, har gjerne slengbukser, skjegg og ustelt hår. Barnet er kledd i ull, ull eller ull. Uansett vær. Dette er pappaen hvor mammaen har bestemt at barnet ikke kan begynne i barnehagen før det fyller tre. Derfor må pappaen være hjemme. Det er han enig i. Han har ofte sterke meninger om oppdragelse, det meste av dette har han fått fra mammaen. Barnet kan observeres med en bit kålrot eller annen rotfrukt. Aldri med smokk. Stelleveska er langt fra mainstream, men en veske mammaen fant i pappaen sin avdøde farmor sin samling. Du vil ofte se hipsterpappaen stirre lengtende etter veterranpappaen sin stelleveske. Veteranpappaen går sykt tregt og snakker langsomt. Han, les mammaen, er tilhenger av attachment parenting, noe som innebærer at han må innom mor på jobb minst en gang om dagen slik at barnet får sin dagelige dose pupp.

For veteranpappaen er det kun en ting som gjelder. Ull. Om sko må brukes så går det enten i armyboots eller sandaler.

Observeres ofte:
På lekeplassen sittende å grave i sanden, eller på barneyoga og babysang. Men for det meste i gatene rundt mammaen sin jobb.

Typiske sitater:
– Dette bør du ikke gjøre, tenk hva slags konsekvenser det kan få for astrallegemet ditt.
– Fint om du holder barnet ditt litt på avstand. Vi forsøker å unngå ytre påvirkning så lenge som mulig.
– Ja kjære.

Bloggepappaen:
Dette er kanskje den verste pappaen, og han du bør holde deg lengst unna. Både han og barnet er alltid ulastelig kledd, helst med finklær på barna og kammen klar om håret må gres. Våtservietten er innen rekkevidde for å fjerne matrester i ansiktet om en fotomulighet skulle by seg. Denne pappaen har konsekvent et smil på lur. Om han byr deg på cupkake så må du for all del takke nei. Hvis ikke risikerer du å bli trukket inn i hans sukkersøte perfekte liv. Han har som oftest både speilreflekskamera, kompaktkamera, kameramobil og en iPad lett tilgjengelig i stelleveska, og vil ikke nøle med å bruke det om barnet i et øyeblikk gjør noe som kan virke tilnærmet oppegående. Når momentet er fanget opp vil han raskt neglisjere barnet mens han sørger for å få det hele ut på bloggen sin, Facebook, Twitter og alle andre sosiale medier som måtte være i vinden. Etterpå vil han gjenfortelle sin egen morsomhet på tross av at du både så den når det «skjedde», og i tillegg alt har lest den oppblåste historien hans på nett.

Kamera, iPad, unge i kjole og et stivt smil. Kam i baklomma og en cupkakeoppskrift bak øret. Hold deg langt unna, du har en bloggerpappa foran deg og han vil ikke nøle med å legge deg ut på nett.

Observeres ofte:
Overalt så lenge det kan komme et mulig blogginnlegg ut av opplevelsen.

Typiske sitater:
– Thelma gjorde noe helt genialt her om dagen…
– Lo du av bloggen min i dag?
– Har du fått med deg at Thelma…
– Hysj! Pappa blogger.

28 kommentarer

  1. Hahaha! Jeg skulle likt oppussingspappaen litt, for å få ting gjort:) Morsomt innlegg superpapsen!

    1. Du får høre med noen om de har en oppusningspappa til utlån. Jeg kan absolutt ikke bidra med praktiske nevenyttige ferdigheter.

      1. Jeg kjenner en sånn pappa, pappaen her i huset er ikke sånn, men en kompis laget nytt verandarekkverk her i påske, kjekt med sånne noen steder:)

      2. Send han til meg, jeg har noen lyspærer som må skiftes igjen.

  2. Hohoho, genialt

  3. Bildene er bare fantastiske! 😀

    Jeg antar det finnes «normale» papser der ute også. 😉

    1. Tja, det spørs hva en legger i «normal».

      1. Mener du at alle menn passer inn i en eller annen stereotyp? 😉

      2. Nei, men at du kan finne en stereotyp eller fler i oss alle om en bare leter godt. De fleste pappaer vil fort ha flere trekk fra veteranpappaen etter en kort måned, mens ferkingepappaens problemer med multitasking har nok de samme også vært gjennom. 😛 Uten om undertegnede da, jeg passer jo ikke inn i noen av disse stereotypene.

      3. Morsomt var det uansett. 😀

      4. Jeg er forøvrig glad jeg ikke ser ut som hipsterpappaen til vanlig selv om mammaen til Thelma ga hint om at jeg faktisk burde gå sånn. Må være i ammetåken enda…

      5. Ingen dum look, for de som ikke tar seg selv så veldig alvorlig. Hmmm, det kom ut feil, men du skjønner?

      6. Hehe forstår. Å ta meg selv alvorlig er vel uansett ikke min sterkeste side. Etter dette er det kanskje ingen andre som gjør det heller. Da er kanskje hipsterstilen tingen likevel…

  4. Fantastisk <3

    1. Hahaha, helt herlig!
      Jeg gjenkjente min kjære som en litt moderne variant av veteran-pappaen. Må snarest mulig linke til denne saken fra mitt nylig skrevne innlegg «Pappas tid – gull verdt». Takk skal du ha!

      1. Håper ikke likheten var for stor da. Men vi blir alle litt «veteranpappaer» etter en stund i perm.

  5. […] PS:  For et fnisefullt inntrykk av ulike pappaper-typer, sjekk ut innlegget “Superpapsen pres… Share this:TwitterFacebookLik dette:LikeBe the first to like this. […]

  6. Skal hun også få eselsmokk når hun er 5?

    1. Det spørs. Om hun i så fall må på familieseiltur til Hellas for å få tak i en så står hun over.

    1. Alt for leserne!

  7. <3 ganger uendelig. Ikke slutt å blogg da.

  8. hmmm, lurer litt på hvor jeg havner her. Noen svar SuperPapsen?

    1. Kanskje hipsterpappa? Med noen år på baken 😛

  9. Siden superpapsen er veldig dårlig til å skrive hvor klærne kommer fra på antrekksbildene vil jeg supplere, og fortelle at den nydelige, rosa kjolen Thelma bærer på «pappablogger»-bildet kommer fra Ralph Lauren.

    1. Og den var gratis.

  10. Takk for vondt i smilerynkene!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.