Vi besøker Nobels Fredssenter

Thelma og jeg var jo som nevnt på tur i går og skapte ville tilstander i Oslo sentrum. Det hele ble litt vel mye av det gode så vi fant det best å trekke inn. Thelma mente det ville være interessant å ta en tur til Nobels Fredssenter, hun er jo ikke fremmed for kulturelle opplevelser. Og jeg var ikke uenig i hennes ønske. Der har de for tidenen utstilling med bilder fra Afghanistan som er verdt en titt. Thelma fant fort frem til sitt favorittbilde.

«Kan vi ta med denne hjem pappa?»

Hun ble også mektig imponert over kunstverket hvor det hang tre headset ned fra taket. Det viste seg at de pendlet godt om en tok skikkelig løpefart og kastet seg mot dem med hodet først.

«Wiiiiiii!»

Thelma gjenkjente også installasjonen «Benk» som hun studerte iherdig opptil flere ganger.

«For et flott kunstverk pappa!»

På Nobels Fredssenter har de også noe som heter «Æresgangen». Denne syns Thelma var ekstremt interessant, spesielt da hun fant et bord hvor hun selv kunne øve seg på å motta Fredsprisen, noe hun selvfølgelig en dag vil gjøre i virkeligheten.

«Jeg vil gjerne takke pappa. Uten han hadde ikke verdensfreden jeg nå har skapt vært mulig.»

Men moroa varte ikke lenge, for i samme gangen hadde de en storskjerm hvor plutselig Torbjørn Jagland dukket opp snakkende på engelsk. Da var Thelma kjapp med å løpe ut. Jeg skal ikke kommentere dette nærmere, men jenta er jo tydelig genial.

«Løp pappa! Nå begynner han igjen!»

Det hele ble avsluttet da Thelma fant en rulletrapp og en hall utstyrt med lysdioder. Det viste seg at ingen av delene var til for å bli lekt med av små babyer. Så da sikkerhetsvakten kom for å se strengt på oss når vi for tredje gang gikk feil vei i rulletrappen (de har visst kameraovervåkning akkurat der) fant vi det best å gå hjem.

«Det er lov å leke med alt her inne. Sant pappa?»

Men Fredssenteret er absolutt verdt et besøk om du er ute på tur med baby.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.