Supertips: Tannpleierens beste råd

Jeg og mammaen til Thelma var bortreist denne helgen. Uten Thelma. Mens vi var borte var det morfaren og mormoren til Thelma som hadde ansvaret for å ivareta hennes helse. Det medfører visse utfordringer for meg. Til vanlig pleier Thelma stå opp tidlig om morgenen og ta seg en blund eller to i løpet av dagen. For meg er det praktisk da det er disse stundene jeg får tid til å dusje, spise frokost, blogge og generelt slappe av. Etter en kort helg med mormor og morfar har hun derimot blitt vant til å sove til klokka ni, og ikke noe mer før leggetid på kvelden. Det gir lange dager for meg, med mildt sagt interessant kroppslukt utover dagen. Hun har også lært seg et nytt ord. Det første hun sa når vi kom hjem var nemlig «Is!». Det er ikke så rart med tanke på at vi mottok disse bildene mens vi var på ferie:

«Is nummer 3 idag.»
«Is nummer 5.»
«Is nummer 7.»

Mormoren og morfaren til Thelma klagde på at hun ikke ville spise grønnsakene sine. Det syns jeg ikke er overraskende etter å ha sett disse bildene. Nå nekter hun å være sammen med meg uten å få minst en iskrem i timen. Det hadde vært greit hadde det ikke vært for at det er min iskrem hun krever å få.

Thelma viser også en helt ny interesse for klesskapet sitt. Vi forstod etterhvert at det var noen sko der inne hun hadde ekstremt lyst på. Hun har ikke brukt disse skoene før, men etter å ha vært med mormor og morfar nekter hun å gå med noe annet.

Skoene fra Kina blir nå flittig brukt.

Tydeligvis har mormor og morfar hatt det gøy som barnevakter.

Jeg tenkte likevel at jeg skulle imponere Thelma sin mormor når de ble igjen en stund etter at vi kom hjem. Hun er jo som tidligere nevnt tannpleier. Jeg syns det da var på sin plass å vise at Thelma innimellom får litt frukt av pappaen. Jeg kjøpte derfor inn en lite eske med rosiner, lik den barn får utdelt i godteriposene på julefester. Selv har jeg aldri forstått meningen med dette da rosiner har lite å gjøre med godteri. Som liten syns jeg også rosiner var ekstremt kjedelig. Men voksne er som regel opptatt av å gi barna en form for sunt alternativ. Mormoren til Thelma reagerte derimot sterkt. Ifølge henne er rosiner noe av det verste som fins for små tenner. De er fulle av sukker og legger seg godt nedi jekslene hvor de så og si etser bort tennene. Godt på linje med kjærlighet på pinne, karameller og små smurfedrops ifølge eksperten.

10 av 10 norske tannpleiere fraråder å gi rosiner til barn.

Så neste gang du arrangerer juletrefest: Spar barna for den kjipe pakken med rosiner. Det er tydeligvis ikke sunt. Fyll heller godteposen opp med iskrem, det vil hvertfall barna sette mer pris på.

1 kommentar

  1. […] nok så ligner disse bildene ikke så rent lite på de vi mottok fra Thelma sin mormor og morfar når de hadde ansvaret. Jeg innser nå at jeg har litt jobb foran meg med å tilvenne Thelma nok en gang å holde seg til […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.