Superpapsen avslører: Tre av fire pappaer lyver

Jeg kom over en interessant artikkel i dag. Artikkelen er særdeles velskrevet, og personen som har skrevet den må utvilsomt være det vakreste som er skapt, i hvert fall like fin som Thelma. Men jeg setter spørsmålstegn ved bakgrunnen for artikkelen. Svenske forskere har nemlig funnet at en av fire menn føler ubehag under fødselen. Dette innebærer jo at de resterende 3/4 ikke føler noen form for ubehag. Enten har de svenske forskerne hentet tallene fra et representativt utvalg hvor 75 prosent ikke har vært tilstede under en fødsel, eller så er tre av fire svenske pappa så redde for å sette spørsmålstegn ved sin egen manndom at de velger å lyve. Jeg tipper på det siste.

Det er fantastisk, men gleden kommer helst når barnet endelig kommer ut.

De aller fleste som blir fedre opplever det selvfølgelig som en stor lykke når barnet endelig kommer ut. Det er ikke overraskende. Vi har tross alt vært vitne til at et helt barn faktisk presses ut av et hull der det normalt ikke er plass til mer enn ting med omkrets på 12-13 centimeter (ok, litt mer for noen av oss). Dette innebærer gjerne en del roping, muligens en god dose banning og ikke minst et utvalg kroppsvesker som en helst ikke vil vite annet enn det latinske navnet på. En mann som er vitne til at sin bedre halvdel regelrett pines, og så påstår at han ikke føler ubehag, kan ikke være normal. Det blir litt som å si at en koser seg når en ser Salvador Dalí og Louis Buñuels «Un chien andalou». Så om ikke svenske pappaer jevnt over er psykopater, så er de i det minste lystløgnere.

Når det er sagt så gikk selvfølgelig Thelmas fødsel smertefritt. Hun skled ut som om hun skulle vært smurt inn med zalo. Det er trolig derfor hun har så sansen for sklier i dag. Men Thelma er jo også noe for seg selv.

Les Superpapsens pappaguide til fødselen her.

3 kommentarer

  1. Thelma skled sikkert ut siden hun hadde vasket seg med såpe der inne. Og så tipper jeg at hun sa: «Hei mamma og pappa!» da hun stakk hodet ut 🙂

    1. Ikke bare det. Hun resiterte 23 desimaler av PI. Vi er nå oppe i 134 og jobber mot 140 innen slutten av uka.

  2. Jeg har også troen på at de fleste pappaer opplever ubehag, men er du sikker på at artikkelen ikke mente noe annet under ubehag? altså, det er mange som synes fødsel er vakkert.
    Men jeg forstår tankegangen din! og de fleste er nok lystløgnere ellers har det bare skjedd med dem som det skjer med de fleste av oss mennesker.- at vi vanligvis husker det positive i ting. Vi glemmer smerte, ellers hadde vi jo aldri født to ganger ( dere menn føder jo ikke, men mennesker er satt sammen ganske så likt på tross av kjønn)

    Men flott innlegg:-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.