Superpapsen setter dagsorden

Jeg og Thelma har lenge kjempet for en av våre hjertesaker, nemlig stellebord på alle offentlige herretoalett. Spesielt på serveringssteder hvor vi pappaer i perm gjerne ferdes. Å skulle gå på trilletur er nærmest umulig for oss når stellebord konsekvent befinner seg på dametoalettet.

Vi har kommunisert både med Barne-, likestilling- og inkluderingsdepartementet og Likestilling- og diskrimineringsombudet angående dette. Begge disse instansene var lite villige til å kjempe for dette. De mente dette måtte være opp til det enkelte sted om stellebord skulle settes opp også på herretoalettet og at det er eierne her som må overbevises. Jeg er litt skuffet over at staten ikke setter inn sine maktmuligheter her, men jeg og Thelma tar dem på ordet og har nå benyttet den fjerde statsmakt for å fremme våre meninger.

"Sjekk hun pene dama i avisen da pappa!"

Om du ikke orker kjøpe Dagbladet i dag og bla opp på side 55 så kan du lese hele oppfordringen vår hos Dagbladet på nett her. Nå venter vi bare på telefon for å ta denne saken videre i Dagsnytt Atten i P2 og Debatten på NRK1.

10 kommentarer

 1. Kan bekrefte at min kollega på KUN Senter for Kunnskap og likestilling i Steigen har lest innlegget og er opprørt og enig 😉 Så selv om ikke staten hører på deg, så gjør fotfolka til staten det – dvs. to av de fire likestillingssentrene/stiftelsene i Norge. Vi har jo liten makt, men vi hører deg i hvert fall 😉 STÅ PÅ, superpapsen!

  1. To av fire er slett ikke verst. Dette går jo riktige veien!

 2. Lena Olsen

  Etter å ha lest innlegget ditt håper jeg du stiller til valg i 2013. Det er personer som deg, som evner å sette fingerne på strukturell urettferdigjet, som som viser handlekraft, som bør sitte på tinget. Kanskje pappapartiet bør etableres?

  Stå på!

  1. Ole Lens

   Enig med Lena!

 3. […] har jo lenge kjempet for stellebord på alle offentlige herretoalett her i landet. Jeg sendte som sådan en spion ut i verden for å utforske kotymene ved dette fenomenet andre […]

 4. Marianne

  Nye IKEA i Åsane har klart å lage stellebord både på herre- og dametoalettet!

  1. Ryktene sier så. De har nok lest Dagbladet og mitt skarpe innlegg.

 5. […] på egne erfaringer. Siden jeg er kvinne har jeg tatt utgangspunkt i det å være mamma og husmor. Fedre får snakke for seg.  Del dette:MerLik dette:LikeBe the first to like this. Tags: hjemmeværende, […]

 6. […] ingen av oss som på papiret kan vise til ekstreme ferdigheter inne EDB. Men jeg har tidligere hatt kommentarer på trykk i Dagbladet, og jeg tok innføringskurs AS101, akademisk skriving, som ga 5 studiepoeng på Blindern. Her […]

 7. […] Det er ikke kun Egon som svikter her. Jeg har så og si aldri sett et offentlig herretoalett med stellebord. Saken har selvfølgelig blitt tatt opp med BLD og Likestillings- og diskrimineringsombudet. Da ingen av disse så at de kunne gjøre noe med saken gikk jeg ut med en oppfordring til alle private og offentlige foretak om å ta saken i egne hender. Oppfordringen ble behørig trykket i Dagbladet. […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.