Se til Island!

Vi i Norge liker å tro at vi er på topp når det gjelder likestilling. På denne bloggen har jeg derimot gjentatte ganger vist at likestillingen strekker seg til et visst punkt. Det er, som vi har sett, fortsatt ikke annerkjent her i landet at vi fedre skal ha rett til å skifte på våre barn. En må helt til Valdres før de engang har innsett at dette er mulig, og selv der tilsier symbolbruken at dette egentlig er kvinnens oppgave. Superpapsen sin utsente spion har derimot dratt utenfor landets grenser for å se om tilstanden er bedre der. Og i fattige, forblåste og ensomme Island, hvor det lukter konstant promp, kom hun over dette skiltet på en do:

I Island er det tydelig at likestillingen har kommet hakket lenger. De har insett at menn både har rett til og kan skifte på sine barn. Jeg stemmer for at BLD snarest sørger for at lignende skilter snarest importeres og deles ut til alle offentlige toalett her i landet.

1 kommentar

  1. […] På Island viste det seg at de har kommet langt med dette arbeidet. Der har de fått på plass egenutviklede skilt for å vise verden at vi menn også er kapable til å skifte på våre barn. Da jeg gjorde Inga Marte Thorkildsen klar over dette lovet hun på Twitter å gjøre det til en […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.