Skjulte skatter for pappapermen

Lei av å trille tur? Mett av åpen barnehage? Hva skal du da finne på i pappapermen? Superpapsen gir deg tips om noe av det du kan gjøre under pappapermen om du er i Oslo.

Sagene Samfunnshus
Sagene Samfunnshus ligger like ovenfor Sagene Kirke. Fra utsiden kan det kanskje se litt kjedelig ut, men det er en grunn til at det står drøssevis med barnevogner parkert utenfor. På innsiden finner du nemlig Nazar Cafe med et eget lekehjørne for barna. Her har du da muligheten til både å ta deg en kaffe eller en matbit ute mens barnet slår seg løs med nye leker. Nye leker er alle barn glade i. Trådløst nett har de også.

Nye leker? Sagene Samfunnshus har en del å by på.

Lekeland på Litteraturhuset
Litteraturhuset har et eget lekeland for barn som er åpent hver tirsdag, torsag og lørdag. Jeg må innrømme at jeg ikke har testet det selv, men jeg og Thelma skal utvilsomt ta turen. På lørdager har jo også mammaer ofte fri så da kan de også få bli med.

Hopp i Havet
Jeg har nevnt denne muligheten før. Hopp i Havet er et lekeland plassert mellom Torshov og Sagene i Myhrens Verksted. Det er egentlig et helvete på jord med overstimulerte barn som agerer slik overstimulerte barn pleier å agere. Men de er i skole og barnehage på dagtid og da kan du som er i perm gå inn i fred og ro. Her er det et lite lekeland for de minste med ballrom og barn under ett år og voksne kommer gratis inn. De har trådløst nett, men kaffen smaker pyton. Så dette er utelukkende noe du gjør for barnets skyld.

Hvilke barn kan si nei til et ballrom?

Babysvømming på Bøler
Om du ikke har vært på babysvømming, men ønsker å leke i vannet med barnet så er Bøler bad stedet. De har et eget basseng med oppvarmet vann hvor du fritt kan ta turen sammen med barnet. Om du vil så har de også arrangert leketime hver fredag klokka 15:30 som er åpen for alle.

Dra på museum
Det fins mange museer som du helt sikkert ikke har besøkt mens du jobbet. Viljen var der kanskje, men tiden strekker jonikke til. Sånn er det ikke lenger. En tur på Teknisk Museum eller Astrup Fernley bør du ha god tid til nå. Mange museer har også egne arrangerte omvisninger for foreldre i perm. Henie-Onstad har dette hver uke mens Munchmuseet, Kunstindustrimuseet og Norsk folkemuseum byr på dette en gang i måneden. Barnet kunne kanskje like godt dratt på omvisning hos ICA, men det er jo ikke like gøy for far.

Museum er kanskje mest interessant for pappaene, men barna klager ikke.

Så her er det bare å komme seg opp av sofaen og ut av hjemmet!

2 kommentarer

  1. […] plasserte meg i en kinkig situasjon. Vi var nemlig med en venninne av Thelma på Hopp i Havet. Jeg har tidligere skrevet om dette stedet. Oppfatningene om hvor gøy det er her er nok delte, i det minste blant voksne. Men en av fordelene […]

  2. […] pappaer som skal ut i perm: Gled dere! Grav dere gjerne ned i mitt arkiv for noen nyttige (og unyttige) tips eller sjekk ut aktivitetene som er listet i What”s on baby. Vis at dere er […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.