Pappapermtypetest: Jobbepappaen

Superpapsen trasker videre på den upløyde stien å teste ulike pappapermtyper. Vi har så langt tatt for oss trillepappaen og oppusningspappaen, noe som gikk så som så. Når har vi kommet til en ny artig krabat, nemlig jobbepappaen!

Hva er en jobbepappa?
En jobbepappa er en far som går ut i perm men som gir beskjed til jobben at han sikkert kan gjøre litt innimellom. Han klarer ikke helt å kun fokusere på barnet og gjør stadig små og store oppgaver som han egentlig har fri fra. Noen må jo tenker han. Jobbpappaen er selvfølgelig kledd i dressjakke, skjorte og med en mobil konstant for hånden. Ungen er som oftest kledd i en allværsdress og med smokk i munnen.

"Kan noen åpne denne smoothien? Og hva med smekka?"

Hvordan gikk testen?
Dette var en langt enklere oppgave enn å være oppusningspappa. Jeg hadde jo både dressjakke, mobil og PC og jeg tok med meg Thelma til lekeplassen. Det er her jeg ser for meg at jobbpappaer tilbringer mye av tiden sin sittende på maskinen mens barnet aktiviserte seg selv. Mens jeg jobbet intenst med en rapport fikk Thelma anledning til både å spise sand og ikke minst komme seg opp på sklia helt alene.

"Pappa pappa se på meg!" "Ja du er kjempeflink. Pappa skal bare skrive ferdig."

Hun er jo mobil og har god balanse, så noen varige men fikk hun ikke. Men det var en del forbipasserende som ble stående lenge og se på dette underlige synet. Om du er en jobbepappa, eller tror du vil satse på å være det, så er det kanskje smart å være innendørs. Livet som jobbpappa kan fort medføre en anmeldelse eller to til barnevernet. Dressjakker, sandkasser og små babyer viste seg uansett å være en dårlig kombo.

Jeg hadde jo som sagt både dressjakke og datamaskin. Noen jobb hadde jeg derimot ikke, men rapporten jeg skrev måtte jo sendes ett sted. Jeg gikk derfor inn på Superpapsen sin Twitter-konto og plukket meg ut en tilfeldig følger og kontaktet denne for å få sendt rapporten avgårde. Jeg påstod i tillegg at det var en annen av mine følgere som ba meg kontakte denne. Det er uklart om de faktisk kom i kontakt som en følge av dette.

Personen jeg kontaktet var ikke like interessert i arbeidet mitt og takket nei til å motta rapporten. Det var da jeg innså at jobbpapparollen kan være stressende. Å både mate, skifte bleier og ha jobbrelatert kommunikasjon samtidig er nesten umulig. Rapporten ble forøvrig heller ikke spesielt god.

Hva er resultatet?
Jeg trodde dette skulle være enkelt og at jobbpappaen ville få høy score. Slik gikk det ikke. Å være jobbepappa er krevende. Det er vanskelig å fokusere fullt og helt på jobben med et barn som krabber omkring og gjerne vil ha oppmerksomhet. Å ta jobbsamtaler med barnesanger i bakgrunnen kan også virke en smule uproft. Om du virkelig skal være jobbepappa så bør du vurdere barnevakt eller å ta jobben på kveldstid. Men du bør også sørge for å få godt betalt for innsatsen. Det var hvertfall ingen som satt pris på min.

Må du velge mellom jobb og barn? Velg barnet, de vet å verdsette det.

Terningkast: 2/6. Ingen utvikling hos barnet og det er vanskelig å holde fokuset fullt og helt på en ting av gangen. Ekstremt stressende da mange forventer mye av deg, men til slutt er det ingen andre enn barnet ditt som vil sette pris på innsatsen.

4 kommentarer

  1. Bare så det er sagt så hadde jeg blitt hoppende glad for en rapport fra Superpapsen. Den hadde sikkert vært verdt masse penger en eller annen gang senere i livet. Helt sikkert… Tror jeg.

    1. Hehe, jeg har mine tvil om akkurat det…

  2. Rart, men de fleste pappaer som følger barna til meg har men kontoret, mens mammaene sover eller går tur! Kan det være noen sammenhenger her tro? Farmor

    1. Så pappaene er mer effektive mens mammaene bare sløver altså?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.