Thelma markerer 8. mars

I dag har jeg og Thelma vært ute på nytt eventyr. Vi hadde invitert oss selv ned til Viasats hovedkontor for å møte semikjendiser, se på 3D-TV og spise lunsj. Og turen var ikke bortkastet.

Det skal innrømmes at det var få kjendiser å skue, det er tydelig at de ikke henger i Viasats lokaler når de ikke spiller inn nye halsbrekkende serier. Men heldigvis fikk Thelma en erstatning.

Ja det stemmer, du ser rett. Det er en tatovering med Christer Falck!

Slike reklameeffekter skal det en del til for å klekke ut. Og du skal være rimelig spesiell, 11 måneder gammel eller usannsynlig drita for faktisk å gå rundt med en slik tatovering. Hvem ønsker vel å våkne opp med Christer Falck på armen? Men Superpapsen takker ikke nei til noe som er gratis.

Vi fikk også testet 3D-TV selv om jeg hadde ytret et ønske om å se utvalget av mykporno som Viasat Play har å by på (eller erotikk som det kalles på forbrukervennlig språk). Men de som jobbet der mente det ikke sømmet seg midt i arbeidstiden og med en baby tilstede. Mitt argument om at slike ting som arbeidstid opphører å eksistere mens en er i pappaperm, og at pupp er nettopp det som interesserer babyer mest bet ikke på. Men 3D-TV er imponerende. Hadde det ikke vært for at en ser komplett tulling ut med brillene på.

"Nå ser du ut som du har vært litt lenge i pappaperm pappa."

Thelma var derimot ikke like interessert i ny vidunderlig teknologi.

"Pappa, til forskjell fra deg så er jeg litt motebevisst og jeg nekter å ha på meg de greiene der."

Men jeg fikk meg lunsj mens Thelma sjarmerte alle Viasats ansatte sådet var mildt sagt et ypperlig besøk for alle.

Når vi først var nede i sentrum kunne vi ikke unnlate å markere dagens store begivenhet, nemlig at det er Kvinnedagen i dag. Thelma har jo mye å takke kvinners historiske kamp for likestillingen for. Akkurat nå er hun nok mest glad for at denne kampen har medført at pappa kan ta seg en god og lang pappaperm. Hun takker derfor sufragettene som kastet seg foran veddeløpshestene og satte livet på spill for hennes rettigheter. Jeg er av den oppfatning at små barn skal tidlig krøkes, og Thelma skal selvfølgelig bli en hardtslående og oppegående feminist. Muligens kan hennes barnebarn ta enda lengre pappapermer, og komme hjem etter seks timers arbeidsdag og få litt tid med barna sine på kvelden. Ikke minst er det flere viktige saker her i landet akkurat nå hvor likestillingen har kommet altfor kort, og det må jo sies ifra om. Men hovedtoget står vi over å delta i. Jeg og Thelma var usikker på om vår parole ville bli godtatt av Ottar og 8. marskomiteen. De er nok ikke like ivrige på akkurat denne kampsaken som det vi er. Ikke minst så går jo hovedtoget på et tidspunkt da Thelma sover godt. Dermed ble det en ensom markering på oss. Men samtidig tror jeg politikerne på Stortinget la godt merke til vårt budskap.

"Kamp mot all diskriminering! Der du jobber, der du bor, der du spiser lunsj!"

1 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.