Superpapsen frir til Riksrevisjonen

Siden min jobb ble flyttet ved nyttår, så er jeg i pappaperm uten annen inntekt enn de pengene NAV utbetaler som et felles gode til alle som får barn. Disse varer jo ikke evig og jeg følger da selvfølgelig med på jobbmarkedet for å se om det er noen muligheter der ute som oppfyller mine krav til jobb. I den anledning kom jeg over denne annonsen laget av Riksrevisjonen:

Jeg smilte stort da jeg så dette. Riksrevisjonen gjør en viktig jobb og de som jobber der er utvilsomt flinke mennesker, men at arbeidsdagen deres fortoner seg som dette tviler jeg på.

Jeg tror det er mer sannsynlig at den er mer som dette.

Siden jeg har har kommunikasjonsfaglig utdannelse og også jobbet mye med dette så reagerte jeg litt. Annonsen er morsom og iøyefallende, men etter det jeg forstår trenger riksrevisjonen dyktige økonomer, jurister og samfunnsvitere. Denne annonsen tviler jeg på at appelerer veldig til denne gruppen, men passer godt for markedsførere. Riksrevisjonen har neppe laget denne annonsen selv, men hyret inn et selskap besatt av nettopp markedsførere og betalt dyrt for dette. Jeg syns det var på sin plass å se om Riksrevisjonen virkelig var ute etter det de illustrerte i annonsen. Jeg sendte de da følgende søknad:

Fra: John Tender
Sendt: 30. januar 2012
Til: Riksrevisjonen
Emne: Søknad på jobb som rådgiver

Hei,

Mitt navn er John Tender. Jeg ser at dere søker rådgivere hos dere og vil med dette søke stillingen.

For tiden er jeg i pappaperm, men jeg er ferdig med denne i april. Jeg kan ikke se annet enn at jeg da er perfekt for dere og ble meget glad da jeg så deres annonse i Aftenposten. Dette er perfekt for meg tenkte jeg da. Jeg kommer egentlig fra USA, Nevada hvor jeg gikk på Chapelle High School. Karakterene mine var ok bortsett fra at jeg strøk i matte. Etter skolen var jeg ett år i US Marines hvor jeg fikk mitt første møte med rappelering. Jeg har rappelert både fra høyblokker, fjell og også fra helikopter i bevegelse. Min sersjant ga meg graden outstanding og jeg fikk US Marines Wings 2nd class. Jeg rappelerte da mest i full uniform og med M16 med lasersikte og kikkert montert. Men jeg tror jeg også skal klare det samme med dress og koffert.

Jeg jobbet som vaktmesterassistent etter tjenestetiden. I den jobben rapellerte jeg ikke mye, men måtte ofte vaske vinduene i hotellet fra utsiden. Da hadde vi egen kran, men jeg er godt vant med høyder.

Jeg flyttet til Norge da min far, Anders Tinde kommer herfra (han byttet navn til Tender da han flyttet til USA). I Norge har jeg tatt flere klatrekurs ved Myrens klatresenter som jeg tror vil komme til god nytte i en jobb hos dere. Jeg har også dykkerkurs om nødvendig. Men jeg forstår at vann og luft er to helt forskjellige ting.

Av annonsen deres kan jeg ikke se om formålet med jobben er kun å komme seg ned, eller om en også skal inn i bygningen. Bruker dere da eksplosiver eller er det snakk om åpne vinduer? Jeg har uansett også erfaring med C4 fra min tid i US Marines. Jeg har derimot ikke lisens for å bruke dette i Norge, men jeg regner da med at dere anskaffer dette sammen med lisens til å revidere.

Av annen erfaring har jeg flere kurs hos NAV og også jobbet en periode som for Aftenpostens distribusjonsavdeling med å distribuere aviser. Da ble det lite rappelering da jobben for det meste bestod i å legge avisene på folks dørmatter.

Som sagt er jeg for tiden i pappaperm. Vi har fortsatt ikke fått noen barnehageplass. Men om nødvendig har jeg en egenkonstruert bæremeis med gyroeffekt slik at ungen alltid ligger med hodet opp om noe skulle gå galt. Jeg har planlagt å ta patent på denne, men ser at markedet for dette produktet kanskje ikke er det største. Men kanskje noen av deres andre ansatte også kan ha bruk for dette. Jeg regner da med at dette vil gjøre det uproblematisk at barnet er med på jobb inntill vi er sikret barnehageplass i august.

Jeg snakker flytende engelsk, og også noe spansk da jeg hadde en spansk nanny da jeg var liten. Norsken min er meget god, men jeg er vant med engelsk som kommandospråk. Det er også det vi har brukt på Myhrens. Men om dere på grunn av nasjonale pålegg må bruke norsk så er det uproblematisk. Nynorsk er jeg derimot ikke like komfortabel med. Om dere også har en samiskkvote så vil det kunne gå, men da må jeg få litt opplæring først. Men jeg regner med at dere har egne rapellerende samer ansatt for dette.

For formalitetenes skyld har jeg lagt ved min CV. Jeg har også attest fra US Marines som er mest aktuelt i denne jobben om dere trenger det for å legge meg korrekt inn i deres lønnssystem.

Gleder meg til å jobbe med dere!

Mvh,
John Tender

Sammen med søknaden la jeg ved en CV som ville imponere Riksrevisjonens rekrutteringsavdeling:

John Tender har mange talenter. Klikk for større bilde.

Noe av det første som skjedde etter at jeg sendte inn søknaden var at superpapsen.no fikk en del klikk, disse klikkene kom via Google hvor noen hadde søkt «John Tender Norge». Tydeligvis er Riksrevisjonens ansatte svært oppegående og de luktet lunta. Jeg tenkte da at de kom til å forkaste søknaden som en morsomhet, men etter en stund fikk jeg likevel et svar:

Fra: Riksrevisjonen Rekruttering
Sendt: 14. februar
Til: John Tender

Hei John,

Vennligst bruk vårt elektroniske rekrutteringssystem for å søke ledig stilling hos oss. Det første du må gjøre, er å registrere din CV. Det gjør du her:

https://www.webcruiter.no/WcMain2/CvLogin.aspx?company_id=22241000&par=&culture_id=NB-NO

Jeg ber deg gjøre det i løpet av dagen i dag. Når du har gjort det, gir du meg beskjed, så skal jeg knytte CV og søknad sammen.

Med hilsen

Riksrevisjonen

Denne meldingen fortjener en liten kommentar. Alle som noen gang har forsøkt å søke jobb de siste 5 – 7 årene har lært seg å hate meldinger som dette. Lenken Rikrevisjonen vil ha en til å gå inn på her er et automatisk system hvor en legger inn CV steg for steg, ikke en rent liten prosess om en har gjort litt forskjellig i livet. Skjemaet lang tid å fylle ut og de forskjellige arbeidsplassene sine ordninger er ikke kompatible. De passer dessuten sjelden med ens faktiske kompetanse. For eksempel har jeg sett at en ved søknader på informasjonsjobber kan velge mellom kompetanseområdene «Markedsføring» og «Brasiliansk rett». Da blir det lett til at en velger «Annet» med stor fare for at søknaden blir luket ut av robotene og går rett i søpla. Riksrevisjonen er ikke alene om å bruke dette, og jeg tipper mange statlige etater har fått pålegg om å benytte disse løsningene. Når en endelig har fylt ut skjemaet blir en i tillegg bedt om å laste opp sin egen CV. Da er en allerede så lei at selve søknaden orker en knapt skrive. Resultatet er at alle kompetente mennesker som allerede har jobb som kunne tenke seg å søke står over. Søknadsprosessen tar rett og slett for lang tid og er for tungvint. Arbeidsgiver må da ta til takke med desperate mennesker slik som meg. Mitt beste tips til en arbeidsgiver er å be søkere sende søknad og egen CV som enkelt vedlegg via epost. Men nok om dette for denne gang, jeg kommer garantert tilbake til dette senere.

Uansett så forstod jeg det som at Riksrevisjonen ikke var utelukkende negative til å ansette en rappeleringsspesialist. Men å fylle ut hele nettskjemaet hadde jeg ikke tid til. Thelma måtte jo også få oppmerksomhet. Jeg sendte de derfor en kort melding tilbake:

From: John Tender
To: Riksrevisjonen Rekruttering
Subject: RE: SV: Søknad på jobb som rådgiver

Hei,

Jeg er ikke veldig teknisk, det er ikke en del av det jeg er utdannet til, så lenge det ikke gjelder teknikk ved klatring, knyting av tau eller våpenbruk. Jeg har dessuten ikke passord til nettsiden du viser til og kommer derfor ikke inn. Men om det er en IQ-test det er snakk om så har jeg tatt flere av disse i min tid hus US Marines. Om dere har en utgave av denne i Word-format så kan jeg eventuelt få den, fylle ut, ta et bilde av mine svar og legge ved bilde.

Jeg la ikke ved at jeg har disse IQ-testene i CV-en. Men de er som følger:

Normal IQ-test US Marines sesjon November 2002
Parambun IQ-test US Marines Mars 2003

Om dere trenger mer enn den CV jeg la ved og søknad så si ifra, men som sagt kommer jeg ikke inn på nettstedet du viser til.

John Tender

Dette ga ikke noe svar fra riksrevisjonen og jeg forsøkte meg med en purring, men heller ikke det ga noen respons. Jeg regnet da med at Riksrevisjonen har forkastet søknaden som det tullet den faktisk var, og heller konsentrerer seg om de kompetente søkerne. Jeg var litt skuffet for jeg skulle gjerne ha fått innsyn i den offentlige søkerlisten her for å se hva slags stilling de har kategorisert John Tender under, men jeg slo meg til ro med dette. Det var helt til jeg her forleden dag oppdaget jeg noe interessant. Jeg bladde i et magasin og kom igjen over Riksrevisjonens annonse, men nå hadde de tilført en liten endring:

Vis du ser til høyre for den rappelerende businessmannen så ser du følgende tekst:

Det er tydelig at Superpapsen selv i pappaperm fungerer som en dyktig kommunikasjonskonsulent og her direkte har påvirket Riksrevisjonens kommunikasjon utad. Dette er selvfølgelig ikke gratis. Som konsulent har jeg timepris på 2000 kroner eks. mva. Etter mine beregninger skylder da Riksrevisjonen meg 1000 kroner, men de skal få pappapermrabatt så jeg runder ned til 850 kroner.

6 kommentarer

 1. Heia Superpapsen! LOL – Du er kul! 🙂

  1. Heia dere, og gratulerer til minsten!

 2. Du er Norges svar på David Thorne – bare snillere. Kjør på med mer tøysete mail sier jeg!

  1. Det tar jeg som et enormt komplement og kjører på med tøysete mail.

 3. not bad superpap not bad at all !
  hils Eli fra meg;)

  cheers
  gabriel

  1. Hvem er du og hvem er denne Eli? Sikker på at du har landet på riktig blogg? Du er uansett mer enn velkommen til å bli.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.