Hun er et geni #6

Ifølge TV2 er jeg en del av en meget populær trend. Pappablogger vil nemlig bli den store høydaren i 2012. At Thelma er en trendsetter er det ikke tvil om. Men min siste opptelling ga en 4-5 mer eller mindre aktive pappabloggere, så jeg vil ikke akkurat si det er den helt store bølgen som ruller over Norge. Muligens bør medieeksperten TV2 pratet med sjekke kildene sine. Men hun har jo bachelorgrad fra BI så da vet hun nok hva hun pratet om.

Uansett så er det noen pappabloggere der ute. En av disse er bloggen pappaliv.no som er vært å titte innom av og til, men selvfølglig ikke like ofte som superpapsen.no. Han hadde et innlegg jeg ikke kunne dy meg å kopiere. Ifølge forskere, muligens de også med bachelorgrad fra BI, så vil en kunne måle barns selvbevissthet på en enkel måte. Du kan lese hele gjennomgangen av forskningen hos pappasliv.no, men kort fortalt legger du ubemerket noe på hode til barnet ditt. Om de foran speilet ser seg selv og forsøker å ta bort det de har på hodet så er de på nivå 3 i utviklingen på vei mot total selvbevissthet. Dette nivået nås normalt i en alder av 18 måneder. Uten mer snakk så sier jeg bare at Thelma blir 11 måneder om to dager:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=1pgPPDbBans?rel=0]

8 kommentarer

 1. Godt gjort Themla! Og du er nesten en måned yngre enn Bertine. Men når det gjelder pappaen din så må jeg si at jeg synes han slumser litt mer forskningen her. Det skal være en liten gul post-it-lapp, ikke en stor klut eller hva det nå er som henger ned foran øynene. Gi oss en ny video med post-it-lapp så skal vi bli virkelig imponerte!

  Testen vår finner dere forøvig her: http://pappaliv.no/2012/02/05/bertine-tester-nar-kjenner-babyen-igjen-seg-selv-i-speilet/#comment-24

  1. Hysj, hysj. Vi vurderte først å ta en plastpose, men innså at det ble mye. Da ville kanskje også barnevernet kommet på døra.

 2. Andreas

  Så søt:-) Jeg må også si at bloggen din er til stor glede for min kone og meg!

  1. Kult! Det er den for meg også 😛 Noe må en jo fylle hodet med så det ikke bare blir babybobla. Ved nærmere ettertanke så hjelper kanskje ikke denne bloggen på akkurat det…

 3. Bertine og pappa slår tilbake. Nye testresultater fra speiltesten publisert nå i kveld.

  http://pappaliv.no/2012/02/29/ny-speiltest/

 4. Dere vet at dette er en anerkjent metode hentet fra utviklingspsykologien?

  1. Ja, pappaliv.no har full gjennomgang her:http://pappaliv.no/2012/02/05/bertine-tester-nar-kjenner-babyen-igjen-seg-selv-i-speilet/ vi driver ikke med tulleforskning her!

 5. steinarfigved

  FORSKNINGSGJENNOMBRUDD!! Bertine har klart speiltesten. Sjekk selv her: http://pappaliv.no/siste-bertine-har-bestatt-speiltesten/
  Og Thelma, gratulerer med dine første skritt!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.