Pappaer må aktiviseres!

Det har vært mange diskusjoner rundt pappapermen den siste tiden. Superpapsen er selvfølgelig sterkt engasjert i dette, og har fått med seg både at Haudemann-Andersen mener babyer er utelukkende mors ansvar, og at Lysbakken vil arrangere trilleturer for pappaer. Jeg har noen ideer jeg gjerne vil dele med dere, mine mange tusen lesere.

Jeg har nå vært i pappaperm i nær tre uker. På den korte tiden har jeg og Thelma forsøkt mange av de aktivitetene som tilbys for foreldre i perm. Jeg kan på en måte forstå Haudemann-Andersen og hans tilhengere. Problemet deres er nok at de, som Lysbakken indirekte påpeker, ikke makter å aktivisere seg selv med barnet. De benytter seg da av de aktivitetene som tilbys av andre arrangører.

Her skal jeg generalisere litt, men alle disse aktivitetene har det til felles at de har et, om en ser strengt tradisjonelt på det, feminint utgangspunkt. En skal helst sitte på en pute på gulvet og dulle med barnet. Bare hør: babysang, babymassasje, babyyoga etc. Det mest aktive en får er babysvømming og trilletur som Lysbakken foreslår. Babykino er jo et alternativ, men filmutvalget her er ofte lette romantiske filmer myntet på et kvinnelig publikum. Thelma syns ikke all dullingen er like morsomt og for de fedre som ikke helt takler å tre inn i denne verden, blir da alternativet å sette seg på kafe med «typisk» mannelektyre.

20120121-094119.jpg

Det kan være hyggelig, men skaper ikke noe bånd mellom far og barn, som jo er noe av formålet med permisjonen. Det er derfor tydelig at når nå fedre både må og oppfordres til å ta lengre permisjon, noe jeg fullt ut støtter, så må pappaer som Haudemann-Andersen også gis et aktivitetstilbud som de føler seg komfortable med. Jeg har da følgende forslag til aktiviteter en bør satse på fremover:

Babybryting: Lokale bryteklubber kan på dagen invitere fedre med babyer til sine lokaler. En plasserer to babyer på brytematten og plasserer en smokk dyppet i honning mellom de. Det barnet som står igjen med smokken og ikke gråter vinner. Morsomt for barn, morsomt for far. Mer avanserte deltakere kan bytte ut smokken med en toppløs kvinne og slippe løs flere babyer om gangen.

Glattbanekjøring med baby: Trygg Trafikk kan invitere fedre og deres babyer til glattkjøringsbaner. Her kan fedrene øve seg på sladding med barna i baksetet. Formålet er å svinge så mykt at barnet sovner. Eksamen kan være å gjennomføre en perfekt 180 grader uten at barnet våkner.

Babyvektløfting: Fedre med babyer kan møtes til felles trening hvor de løfter sine egne og andres barn. Hvem klarer flest barn på en stang? Kan være behov for gaffateip for å sikre barna.

Babypoker: Pokerlag med babyer. Målet er at barnet skal både lære å telle og holde et pokerfjes. En egen pott med vedding på hvilket barn som ler eller gråter først.

Pistolskyting med baby: Mange mødre klager på at deres barn sliter med høye lyder på nyttårsaften. Dette medfører at pappaer i flere år må sitte inne i skogen på nyttårsaften. På denne aktiviteten kan barna bli skuddvant og pappaer kan ha det gøy. Barna skal ikke brukes som blink.

Babybilmekking: Pappaene samles og bygger fjernstyrte minigokarts. Det arrangeres så til slutt løp for å se hvilken baby i gokart som kommer først over målstreken.

Mulighetene her er mange og kom gjerne med dine egne i kommentarfeltet. Men at mange menn trenger aktiviteter de kan ta med sin baby på i permisjonen er det ikke tvil om. De betaler også gjerne så her er det penger å tjene for den inovative.

Jeg og Thelma skal selv ha en myk start i nær fremtid med Boks-O-Rama på Viasat Sport sin Nordic Fight Night. Siden det er Cecilia Brækhus som skal klinke løs på Anne-Sophie Mathis så har aktiviteten et visst kvinnelig innslag hvor en også kan dulle litt underveis. For litt dulling kan de fleste pappaer like.

4 kommentarer

  1. Hahahah! Kjempemorsomt!!! Deg må jeg bare legge til hos meg!

  2. […] Men jeg fikk ikke noe svar fra Lysbakken. Jeg ga meg derimot ikke og i forbindelse med mitt innlegg “Pappaer må aktiviseres” la jeg inn nok en melding myntet på […]

  3. Hahahaha, digger det!

    1. Så bra! Flere tips mottas med takk!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.